08.06.2021

Оливети АД (Olivetti S.p.A.) е търговско дружество от групата Телеком Италия (Telecom Italia), която оперира в сферата на информационните и комуникационните технологии. В миналото е една от най-важните компании в областта на пишещите машини, изчислителната техника и електрониката. Днес, благодарение на инвестициите за придобиване на най-съвременни технологии, е водеща в дистрибуцията на офис техника, цифрови решения за пазара на IoT и Data Exploitation.

Olivetti се променя с течение на времето, като успява да разказва за епохи и културни движения от началото на 1900 г. Произходът на марката датира от 1911 г., когато пишещата машина M1 е представена на Универсално Изложение в Торино с първото си лого, проектирано от основателя Камило Оливети. След това започва масово производство на техника във фабрика в Иврея, провинция Торино. Адриано, синът на основателя, поема фирмата през 1938 г. като разширява производството и включва електрическо оборудване. Фирмата бързо се разраства и скоро придобива уникален стил и идентичност, които са разпознаваеми в Италия и чужбина. Най-иновативните по онова време художници, индустриалци и графични дизайнери са призовани в Иврея да допринесат за индустриалната революция с редица нови проекти.  През 1970 г. марката се превръща в това, което всички знаем - по-емблематична и разпознаваема, благодарение на работата на графичния дизайнер Уолтър Балмър.

Визуалната комуникация е водещата философия на фирмата във всички дейности. Това не е изненадващо, защото самият Оливети счита логото за основен елемент от сложната система за корпоративна идентичност. Марката Olivetti често е променяла формата си, за да е в крачка с корпоративните иновации и тясната връзка с развитието на социалния и икономически контекст на страната. Днес, логото сменя цветовете си и става знак, който може да бъде разпознат веднага по целия свят като разказва италианска история. Трикольорът подчертава ангажимента за дигитализация на икономическата и индустриалната структура на страната и необходимостта да се направи технологичната еволюция, конкретна и достъпна за всички. Роберто Тундо, главен изпълнителен директор на Olivetti, коментира: „Логото е сърцето и идентичността на компанията, това е не само име, но и образ, глас, личност“. В този смисъл стилът на Olivetti е непрекъснато вдъхновение за върхови постижения, уникален начин за представяне на корпоративната ДНК. Той винаги е отличавал Olivetti като символ на италианската индустриална история и в нашия случай, универсално наследство, известно не само в Италия, но и в света.

 

ЕМ ПИ ЕС ЕООД има изградено дългогодишно партньорство с Olivetti като предлага оборудване за печат и сканиране. Стратегическото сътрудничество с италианския производител е гаранция за високи стандарти на изпълнение и качество, достъп до най-новите технологии и поддържане на конкурентни цени.

ЕМ ПИ ЕС ЕООД е "Официален дистрибутор и гаранционен център за България" на Olivetti и като такъв предлага цялата гама монохромни и цветни многофункционални устройства, принтери и копирни машини, както и свързаните с тях софтуерни решения за управляеми услуги за печат.

Вижте цялата продуктова гама на Olivetti 

ТУК