03.06.2022

Много често при закупуване на евтина копирна техника не се замисляме колко ще ни струва нейната поддръжка и консумативи. Серията Brother tonerbenefit са черно-бели лазерни устройства с изключително ниски разходи за тонер.

Преди години Brother представи своите принтери "Inkbenefit". Това са мастиленоструйни мултифункционални устройства с малко по-висока покупна стойност, но с големи мастилени касети на много достъпни цени (тук не трябва да се бъркаме със серията "Inkbenefit Plus", която разчита на изключително ниски разходи за мастило от бутилки за презареждане). От повече от две години Brother разшири тази програма и пусна в производство лазерни монохромни устройства, наречени tonerbenefit - „полза от тонера“, като цената на оригинална тонер касета е под 50 лева с включен ДДС. Принципът е същият - самите еднофункционални и многофункционални принтери са малко по-скъпи, но работят с консумативи със завиден капацитет на ниска цена.

Консуматив, Brother DR-B023 Drum Unit - Барабан за 12000 страници – 96,00 лева с ДДС.

Консуматив, Brother TN-B023 Toner Cartridge - Тонер за 2000 страници – 49,00 лева с ДДС.

Изчислено в дългосрочен план, това води до цени на страниците от 0,03 лева, което може да се опише като много евтино за принтер, който е в ценови диапазона от 300 до 550 лева. Номинално разходите за печат падат от 6 на 3 стотинки на страница. В този клас принтери това едва ли е било възможно с оригинални тонери.

Ето и най-продаваните ни модели от серията:

Brother MFC-B7715DW, мултифункционално устройство

Brother DCP-B7520DW, мултифункционално устройство

Brother HL-B2080DW, монохромен принтер

Чрез своята програма Brother допълнително затвърди водещата си позиция за най-предпочитана марка в А4 черно-бели устройства сред потребителите в България.

Ако са необходими допълнителни разяснения, не се колебайте да се свържете с нас:

ТУК