12.05.2021

От началото на 2020 г. до сега, COVID-19 накара много компании по света да преминат към работа от вкъщи. Имаше надежда, че това няма да продължи твърде дълго. Дните станаха седмици, седмици станаха месеци а реалността е, че навлязохме в нова ера на ежедневието.

Едно от най-дългосрочните въздействия, които настъпиха, са промените в офисния живот. Доста компании обявиха, че всички служители ще имат възможност да работят от вкъщи за неопределено време. Като цяло технологичната индустрия беше добре подготвена за този преход. Дистанционната работа несъмнено доказа, че отсъствието от офиса не влияе непременно на производителността, всъщност бе установено обратното. Разбира се, минусите ще бъдат изследвани в бъдеще, като се обърне внимание на фактори като социалния живот, психичното здраве, затлъстяването и липса на движение у служителите.

Има много бизнеси, които възприемат тази гъвкавост за своите хора, като приемат нормално работата от вкъщи. Но отдалечената работа не означава, че възможности за вас са или работа от вкъщи или в офиса – това ще е възможно от всяка точка с добър интернет. И по време на пандемията, така и в бъдеще, хибридното разделение на дома, офиса или пък близкото интернет кафе, ще се превърне в новата форма на работа.

PaperCut вече влезе в този работен модел. Разработването на софтуер за управление на печат от разстояние означава да се преодолеят някои предизвикателства. Ние също така подкрепихме нашите клиенти, които трябваше да намерят изобретателни решения за различните затруднения при работа от дома. Много работни места трябваше да възприемат безопасни и устойчиви работни практики в разгара на COVID кризата. Имайки предвид всичко това, решихме да използваме почти едногодишния си опит и Ви представяме предложенията ни за гъвкав печат в хибридна работна среда.

Аранжиране на печата в офиса

Ще започнем с най-очевидното. За да бъде безопасно за COVID, най-вероятно ще трябва да се пренареди старата ви офис схема, за да отговаря на стандартите за социално дистанциране. Започнете с преместването на бюрата малко по-далеч, след това разгледайте най-високите зони на трафик и дали са необходими пространствени корекции.

Принтерите (MFP / SFP) са едни от най-използваните споделени устройства на работното място, така че ще трябва да проектирате точно къде ще се намират и кой ще има достъп. Колкото повече принтери има във вашия офис, толкова повече разпределения ще трябва да изготвите. Препоръчваме намаляне на броя им като въведете управляеми услуги за печат. След като го направите, ще трябва да се уверите, че прилагате строга хигиеннизация и безконтактно принтиране - contactless printing

BYOD печат навсякъде и по всяко време

На членове на екипа, които работят в офиса и от вкъщи, ще им е необходима гъвкавост, за да отпечатват от дома и да събирате документите си на работното място. За лесно осигуряване на печата в тези случай, предлагаме безплатен инструмент Mobility Print към Papercut. Неговата функция за печат в облак осигурява гъвкавост и свобода на принтирането между домашните и офис работните пространства. Много членове на екипа ще имат множество BYOD устройства и различни сценарии за печат. Не искате никакви ненужни пречки, когато става въпрос за печат навсякъде и с всяко устройство.

Може да кажете, че имаме Google Cloud Print за това?
Не забравяйте, че Google Cloud Print спря работа в края на 2020 г.!
Добрата новина е, че Mobility Print е завършена алтернатива за Google Cloud Print.
Понастоящем функцията за облачен печат Mobility Print е налична на Chromebook и Windows, като скоро ще се появи при Apple.

Настройка и управление на опашки за печат от разстояние

Системните администратори разбират болката от активирането на печата на служителите и ръчното конфигуриране на потребителските станции. Гъвкавото работно място предполага, че потребители ще искат от ИТ екипа да актуализират и дистрибутират опашки за печат дистанционно, без да се налага да пътуват чак до офиса или до дома им. Print Deploy автоматично получава правилния драйвер и правилната опашка за печат до правилния човек на точното място, всеки път.

Може би нямате само едно работно място в офиса или членове на екипа ви пътуват и работят в различни клонове на компанията ви? Може би имате персонал, който редовно се мести между дома и офиса и те откриват, че са загубили мистериозно своите принтери за работа?

Print Deploy може да гарантира, че когато вашият персонал се върне в офис, че ще имат правилния принтер.

Клиентът за дистрибуция на печат ще се свърже обратно със сървъра, ще провери какви принтери са достъпни за потребителя и ще ги инсталира автоматично. Може би сте инсталирали нови копирни машини и искате да ги направите достъпни ? Можете да направите това с модула за самообслужване.

Проследяване на печат извън мрежата

Това е още едно предимство за всички системни администратори. Ние знаем всички тези приказки за печат от BYOD, навсякъде и на всяко устройство. Не се притеснявайте, Papercut ги има. С всички тези служители, които идват и си отиват между офиса и дома, вие ще искате да можете да управлявате и проследявате печата, където и да се намирате.

Direct Print Monitor на PaperCut ги покрива. По-конкретно, има три начина за проследяване на печат извън домейна:

  • печат на споделен принтер без VPN връзка;
  • отпечатване на споделен принтер чрез VPN връзка;
  • печат на домашен принтер.

Разделихме важните нюанси за печат при хибридено работно място, а много по-подробни данни ще изнесем в следващия ни блог.

 

 

Източник: PaperCut Blog