Как се контролира печата, копирането сканирането в университет, гимназия или училище
27.07.2020

Университетът MidAmerica Nazarene (MNU) отворя врати през 1968 г. с 263 студенти. Сега там се обучават повече от 1800 горди студенти, преследващи следдипломни и студентски специалности в над 40 области на обучение.

Без система за печат и контрол върху разходите на близо 2 000 потребители, които ежедневно печатат, копират и сканират, бюджетът на университета безконтролно се раздуваше и пречеше на пътя на образованието.

 

Беше време да обновят мрежата си за печат.
И PaperCut MF се оказа билетът към успеха.

 

 

Принтирането в студентски кампус - достъпен и функционаленПроблемът

Никакви квоти, ограничения и проследимост на разходите на ученици 

С голям и нарастващ брой потребители печатащи ежедневно, печатът на MNU достигна критична маса. Разходите излизаха извън контрол и всеки нов финансов период беше предизвикателство и още една пропусната бюджетна цел. Студентите свободно отпечатваха всякакви материали от собствените си компютри с нулево проследяване или отчетност - а свободата да печата от собствените си устройства BYOD като смартфони, само изостри проблема. В крайна сметка неуправляемият печат не е добро нещо, но запазването на гъвкавостта на печат за студентите беше основен приоритет за MNU.

Те не можеха просто да наложат по-малко печат - трябваше да намерят начин да го контролират!

 

 

Принтирането в студентски кампус - достъпен и функционаленРешенито

Системата за управление PaperCut MF осигурява контролиран и гъвкав печат

След като откриха PaperCut MF, MNU тръгна по пътя към ефективност на разходите. Веднага внедриха нова система за плащане за печат, като позволиха на студентите да попълнят първоначалната си квота от 25 долара в касите на библиотеката. За да поддържат финансите под контрола и равнопоставеността между студентите, неизползваните квоти се пренасяха към следващия месец. MNU продължи да надгражда системата и въведе и поддръжката на дебитни и кредитни карти като платежен метод, чрез Gateway за плащане на PaperCut MF. Подробните доклади на PaperCut MF, които MNU генерираха и изследваха ежемесечно от самото началото, позволи на IT отдела да анализира историята на печат и лесно да открива значителни колебания в печатни дейности.

 

 

Принтирането в студентски кампус - достъпен и функционаленРезултати

MNU намали печат на свойте възпитаници с 30%, като същевременно го направи лесен за използване

Като цяло, PaperCut MF има голям успех за MNU. След внедряването студентският печат в библиотеката, основното място за печат, е намалял с над 30% - сума, която надхвърли очакванията и първоначалната цел на ИТ и финансовия отдел.

 

Тъй като студентската общност вече е в състояние да печата отговорно от всяко устройство, ИТ екипът освободи достатъчно времеви ресурс и се преорентира към решаването на доста по-важни задачи и предизвикателства от контрола на разходи  по печата.

 

 

Университетът MidAmerica Nazarene не може да бъде по-щастлив и изразява признателността си към екипа на PaperCut MF

Научи повече