17.02.2021

Имате ли нужда от копирна машина и искате ли да намалите разходите си?

Интернет пространството ви изкушава да помислите за закупуване на копирна машина онлайн. В крайна сметка онлайн доставчиците са известни с най-ниските цени.

Какво получавате, когато купувате копирна машина онлайн?

Същият или подобен модел можете да получите от оторизиран дилър. Някои производители създават модели специално за онлайн продажби на дребно. Тези модели често са същите като моделите, които можете да закупите от оторизиран дилър (само с различни номера на модели). Ето защо е толкова трудно да се сравняват ябълките с ябълките.

Трудно е да се победят цените на гигантските онлайн търговци. Въпреки това, оторизираните дилъри могат да се приближат по-близо, отколкото бихте очаквали.

И ето какво пренебрегват мнозина, когато мислят за закупуване на копирна машина онлайн:

  • Покупната цена е само част от общите разходи за притежание на копирна машина или МФУ.
  • Евтина покупна цена може да означава плащане на много повече оперативни разходи по-късно.

И така, как и къде може да сбъркате?

Ето за какво забравяте - услуга.

Ако планирате да купите копирна машина онлайн, първото нещо е инсталацията и конфигурирането– няма да можете да се справите сами.  А когато тя се счупи, в крайна сметка ще се окажете с по-големи разходи.

Ето какви са преимуществата при закупуването на печатаща техника от оторизиран дилър като ЕМ ПИ ЕС ЕООД.

1. Намалени предварителни разходи, чрез лизингови схеми или наем

Когато купувате копирна машина онлайн, трябва да платите цялата сума наведнъж. Когато работите с дилър, можете да наемете копирната машина или да платите с течение на времето.

Научи повече в сектор Услуги: Техника под наем

2. Помощ при избора на модел

С толкова много модели копирни машини и многофункционални принтери (3 в 1 и 4 в 1) може да бъде голямо предизвикателство да намерите подходящо устройство за вашите нужди. Ето само няколко от въпросите, които трябва да имате предвид, за да вземете интелигентно решение:

  • Трябва ли да печатате цвят (ако да, колко цвят)?
  • Искате ли сканиране на документи и възможности за изпращане по факс?
  • Искате ли да копирате и сканирате двустранно?
  • Колко печат ще правите всеки месец?
  • Колко важна е скоростта на печат?
  • Имате ли нужда от специални видове или размери хартия?
  • Какво ще кажете за двустранен печат?
  • Искате ли да печатате от мобилни устройства?
  • Искате ли да контролирате достъпа до принтера и да наблюдавате използването на печат?
  • Могат ли вашите служители да спестят време, като програмират персонализирани бутони на копирната машина за своите повтарящи се задачи?

Направо е объркващо да разберете какво е подходящо за вас, като прочетете онлайн описания и рецензии на продукти. Когато работите с експертен дилър на копирни машини, те могат да обяснят защо може да се възползвате от наличието на определени функции и да ви насочат в правилната посока според вашите нужди. Например двустранният печат намалява наполовина разходите ви за хартия. И ако отпечатвате много цветове, изборът на машина с мастило или тонер с голям капацитет може да спести време и пари.

Научи повече в сектор Услуги: Анализи и консултации

3. Инсталиране и настройка

Купуването на настолен принтер онлайн е едно, но закупуването на копирна машина онлайн може да ви накара да се мъчите да разберете как да го настроите правилно.

Тъй като не сте експерт по копирни услуги, това ще ви отнеме известно време ... време, което бихте могли да използвате за по-доброто управление на вашия бизнес. Ето още един начин да помислите за това: колко пари бихте могли да спечелите с времето, което отделяте за настройване и конфигуриране на копирната машина? Или колко плащате на служител, за да го направи? Сега добавете това към покупната цена. Все още ли спестявате пари, като купувате копирна машина онлайн?

Сигурността е друго важно съображение. Знаете ли как правилно да защитите споделен принтер в мрежата? Ще се изненадате от това колко фирми правят това погрешно. Ето защо мрежовите принтери са често срещана точка за достъп на хакерите до вашата мрежа.

Също така, как ще разберете как да използвате всички функции на новия си копир и да обучите персонала си? Когато закупите копирна машина от оторизиран дилър, получавате поддръжка и обучение, заедно с експертна инсталация.

4. Управление и контрол на печат

Оперативните разходи за печат - включително мастило, тонер, хартия, резервни части и услуги - могат да достигнат до 0,05 лева за черно-бяло и 0,25 лева за цвят на отпечатана страница. Спестяването на няколко лева от покупната цена може да означава жертване на шанса да спестите хиляди от оперативни разходи през целия живот на машината.

Реномиран дилър на копирни машини може да ви помогне да поемете контрола върху печата си, за да спестите пари:

  • Прекратяване на скъпите настолни принтери и консолидиране на печата с по-рентабилно многофункционално устройство.
  • Използване на облачен софтуер за управляван печат, за да настроите правила за печат, които да намалят загубите, така че да плащате по-малко.

Ще бъдете изумени колко много може да спести дори един малък бизнес.

Разгледайте този казус и прочетете повече за това как работи управлявания печат.

Научи повече в сектор Услуги: Управление на печата

5. Договор за услуга

Копирните машини и многофункционалните принтери са проектирани да издържат около от 5 до 7 години. Но това не означава, че можете да очаквате да продължите 5 години, без да се нуждаете от услуга. Частите се износват и трябва да бъдат заменени. Понякога трябва да се направят ремонти или корекции. Когато купувате копирна машина онлайн, кой ще се погрижи за тази поддръжка? Гигантът за онлайн търговия на дребно няма да може да ви помогне.

Научи повече в сектор Услуги: Сервиз

Също така е важно да знаете, че изчакването на нещо да се счупи не е най-умният начин да се погрижите за копирната си машина. Това не е полезно за продължителността на живота на оборудването или за производителността на вашите служители.

Когато вашият копир не се профилактира редовно от хартиен прах  и остатъци от тонер, в крайна сметка това може да повлияе на работата му и издръжливостта на частите. Когато подпишете договор за сервиз от оторизиран дилър, неговите сервизни експерти ще почистват и настройват машината активно, като подменят частите редовно в края на живота им, ПРЕДИ да причинят повреда, която влияе на вашия бизнес.

Също така, когато имате договор за услуга и връзка с дилър, на когото имате доверие, получавате кратко време за реакция, оборотно устройство, консултации и други. Това няма да се случи, когато нямате изградени делови отношения с гаранционен сервиз на дадено оборудване..

Всъщност повечето марки копирни машини, могат да бъдат наблюдавани дистанционно от вашия оторизиран дилър. Това означава, че те могат да видят кога вашата машина показва код за грешка, ниски нива на консумативи и др. Така този мониторинг помага при ремонта, още преди да са разбрали, че има проблем! В някои случаи вашият дилър може дори да диагностицира и отстранява определени проблеми дистанционно (без повикване за сервиз).

Научи повече в сектор Услуги: Отдалечено наблюдение

6. Автоматична доставка на консумативи

Говорейки за дистанционно наблюдение, тази функция може да се използва, за да сте сигурни, че никога няма да се налага да поръчвате тонер за копирната машина.

Как е възможно това?

С Princity, софтуер за автоматизация и наблюдение на печата!

Вашият оторизиран дилър ви предоставя един допълнителен комплект тонер касети, които да държите на рафта. Когато вашата машина свърши с тонер и го замените с допълнителния си комплект, тя изпраща предупреждение до дилъра. Те автоматично ви доставят резервна касета, която да държите на рафта.

Когато купувате копирна машина онлайн от някой от гигантите на дребно, можете да планирате автоматични доставки на тонер, но трябва да познаете кога ще ви трябват. И може да не ви трябват всички едновременно. Това води до рафтове, пълни с резервни тонери, който в крайна сметка се изхвърлят, ако машината се счупи неочаквано и непоправимо.
Разходите за доставка също са допълнителни, докато при дилър те са свързани с договора за услуга.

Вече купихте ли копирна машина онлайн? Получихте ли някакъв вид услуга?

Ако вече сте закупили копирна машина онлайн, какво можете да направите сега, за да получите услуга?

Все още можете да получите договор за услуга (включително автоматична доставка на консумативи) от реномиран дилър.

Свържете се с нас сега!