Total Quality Assurance
02.06.2020

Днес ще ви запознаем с една успешнa практикa. Прочетете решението на одиторско дружество и как могат да се решат проблемите с печатането.

Разкажете ми за вашата фирма. Колко хора работят? Каква е вашата работа и колко дълго сте там?

Започнах във фирмата преди четири години. Аз отговарям за всички аспекти късаещи ИТ инфраструктурата. Преди това работех в сферата на образованието, именно там за първи път използвах PaperCut като решение за управление на печата с големи резултати.


Как изглеждаше вашият печат преди PaperCut?

Като се има предвид чувствителността на одиторската индустрия, беше продължаващо предизвикателство отпечатаните документи да бъдат взети от правилния човек. Важно е да се гарантира, че документите не се смесват и отиват при когото трябва. Първоначално работехме с настолни принтери, които не бяха икономически изгодни. Тъй като по-голямата част от печата бяха от тях, беше почти невъзможно да се управлява използването на хартия и да се носи корпоративна отговорност за намаляване на екологичния риск.


Кои бяха основните точки за притеснение от този начин на принтиране?

Имаше три основни предизвикателства с предишния ни подход:

Разходи - наследените настолни принтери се нуждаеха от поддръжка, а тонерите и им бяха скъпи. Това със сигурност не допадаше на собствениците.

Сигурност - по закон сигурността е изключително важна. Ние бяхме отворени да рискуваме, когато отпечатъци бяха оставени на принтера.

Въздействие върху околната среда - просто няма начин да постигнем това, а нашият план да преминем към PaperLite модел.


Какво ви накара да изберете PaperCut пред други подобни решения?

Централният ни офис растеше, преминавайки към "openspace" офис пространство и просто нямахме достатъчно място за настолни принтери, а и не искахме да имаме. Нуждаехме се от система, в която да може да ни предостави Find-me печат. Имахме няколко разговора с някои доставчици на такива решения и PaperCut излезе на върха. Цената и приложението бяха основните решаващи фактори. Съветите и напътствията, които получихме от Вас, бяха безценни при вземането на това решение.


Какво конкретно търсите в решение за управление на печат?

Печатът Find-me беше ключов фактор, защото знаехме, че искаме да намалим физическия брой принтери, предвид оформлението на офиса. „Искахме нещо, което е просто и лесно за използване“. Имаме Xerox, Коника Минолта и няколко HP принтер, така че PaperCut лицензи направи интеграцията възможна като обедини тези марки в една система.


Каква беше основната ви цел, когато решихте да продължите напред с PaperCut?

Искахме нещо, което е просто и лесно за използване. Трябваше да променим манталитета на нашия екип, така че се нуждаехме от решение, което не беше твърде трудно да се възприеме. Промяната на манталитета на персонала винаги е предизвикателство, така че решихме да продължим плавно, когато се преместихме в новия си централен офис. Започнахме с три копирни машини и след това просто мащабирахме, когато трябва. Това е толкова лесно, ние просто се обаждаме на дистрибутора и след няколко часа PaperCut може да бъде внедрен на други машини. Плануваме да унифицираме техниката и тя да бъде само от една марка, така ще имаме пълна мобилност между офисите. Служителят ще може да отпечатва от един офис сутринта и лесно да пусне отпечатък в следващия офис следобед. Така че има полза от това да не носим документи.


Можете ли да определите количествено резултатите, които PaperCut е предоставил за вас?

В одиторския свят печатът е толкова голям разход. Като цяло имаме и стратегията PaperLite като дългосрочна цел, така че при създаването на новия офис това беше логична стъпка. Ние изготвяме месечен отчет за количеството отпечатани документи. Можем категорично да заявим, че спестяваме между 5000-7000 страници месечно - около 30%. Със това спестяване, че въстановим средствата за въвеждането на софтуера за около 1 години.


Как бихте обобщили цялостния си опит с PaperCut?

Лесно и ефективно. Бих препоръчал PaperCut на други!

PaperCut

 

Научи повече за нашето решение с PaperCut