Generic Toner vs. Genuine Toners
21.11.2020

Разходите за офисен печат са финансово перо, което изисква много контрол. Те се калкулират по начини, които може да не очаквате:

  • Сменяте тонер касетите, преди да са свършили;
  • Отпечатвате всичко цветно, без да е необходимо;
  • Високи разходи за сервиз, поради грешен избор на устройства;
  • Лошо качество на отпечатъка, което ви принуждава да смените тонера.

Но има прости неща, които можете да направите, за да сте сигурни, че устройствата ви работят с максимална производителност. Един от най-простите е инвестирането в истински, оригинални консумативи (genuine consumables), като мастила и тонери.

Набавянето на по-евтини консумативи(fake consumables) е една от най-често срещаните тактики, които бизнесът използва, за да спести пари. Мнозина са привлечени от евтината цена в обявите и обещанията за „съвместимост“ с тяхното устройство Brother.

Но неоригиналните тонери, мастила и касети всъщност струват повече в дългосрочен план:

  • По-малкия брой произведени страници;
  • Податливост на повреди;
  • Изтичане или зацапване;
  • Престой за ремонти на машината и загуба на производителност;
  • Да не говорим за трайната повреда на вашето устройство.

Само оригиналните консумативи на Brother предлагат интегриран дизайн и строг контрол на качеството, от който се нуждае вашият бизнес, за да достигне своя връх и да спести пари в дългосрочен план.

Какво представляват оригиналните тонери?

Оригиналните тонер касети, иначе известни като OEM касети (производител на оригинално оборудване), се произвеждат от компанията, която е създала и проектирала вашия принтер. Ако притежавате принтер Brother, тогава официалните касети с марка Brother са истинските тонери за вашия принтер.

OEM тонер и касети са проектирани и тествани специално за работа с компонентите на вашия принтер, а не оригинални, преработени или презаредени касети не са.

 

Какво представляват неоригиналните тонери?

Неоригинален тонер е този, създаден от трета страна доставчик, който ще твърди, че е „съвместим“ с определени принтери. Те обикновено се предлагат в една от трите форми: съвместими, преработени и фалшиви.

Често те се рециклират от използвана касета с мастило, като частите и мастилата са заменени от компоненти с по-ниско качество. Някои неоригинални тонери и касети са произведени изцяло нови, но са изработени от материали с по-ниско качество.

 

Ето и няколко неистински мотива за използването на неоригинални тонери

 

По-евтино е

Използвайки по-евтини съвместими мастила и тонери, компаниите рискуват да получат НЕ качествени разпечатки и дори биха могли да причинят трайни щети на своите принтери, което в дългосрочен план струва много повече. Също така е възможно и затрудняване и въздействие на производителността на служителите, причинено от престой на машината в сервиз. Да не забравяме, че ще бъде компрометирана и гаранцията на устройството.

Те няма да повредят вашия принтер

Използването на неоригинален тонер всъщност може да бъде лошо за вашия принтер. Неговите частици прах от тонер се различават от истинските тонери и могат да причинят повече задръстване на принтера, лоши изображения и изсипване на тонер, което в крайна сметка може да повреди принтера.

Факт е, че фаталните повредите на печатащата техника се случват около 2,4 пъти по-често при употреба на неистински тонер. Също така, с непостоянен размер на частиците, съвместимите тонери водят до влошаване в качеството на печат, като вертикални линии и замъглени изображения и др.

Неистински. На кого му пука? Всички са еднакви

Само оригиналните консумативи Brother са строго тествани от Brother Industries/Printing &Solutions Business/ Ltd., за да осигурят възможно най-добрата производителност и надеждност на продуктите си. Постоянно усъвършенствайки технологите за консумативи, Brother подобрява интелигентността, която защитава вашата хардуерна инвестиция.

Неистинските тонери са направени от използвани части и мастила с по-ниско качество, които могат да намалят цялостната производителност на вашия принтер. Съвместимите тонери и мастила обещават по-ниска цена, но премълчават по-малката си производителност и качество.

Те не оказват влияние върху качеството на печат

Повечето компании купуват цветен принтер вместо моно принтер по някаква причина. Това е да дадат допълнително въздействие върху техните предложения за продажби и маркетингови обезпечения. И няма значение дали продавате хамбургери на стойност 10 лева, телефонни системи за 1000 лева или къщи за 1 000 000 лева, искате цветните ви документи да се открояват от останалите. Спестяването на няколко лева от неоригинални тонери може да доведе до лошо възпроизвеждане на цветовете или бледи, “измити“ цветове.

Това е фалшива икономия, ако се опитвате да впечатлите клиентите си и да развиете бизнеса си.

Те са съвместими с моя принтер

Неистинските производители на мастило и тонер нямат достъп до техническите спецификации на принтерите Brother и технологията на всяко устройство. Те не могат да гарантират, че консумативите, които произвеждат, ще работят с устройства Brother, особено в дългосрочен план.

Едно от решенията ни да отстраните неприятностите си с консумативите, сервиз и да се освободите от грижата за вашия принтер са услугите ни за управляван печат (MPS). Ако сте собственик на малък бизнес, пазарувайки принтер или решение за печат, може би сте чували за услугите за управляван печат (MPS).
MPS Bulgaria предлага на клиентите си изграждане на централизирана "Система за печат" и сключване на договор за управление, пълна сервизна поддръжка и доставка на консумативи на вашите принтери и копирни машини.

Научете повече