Brother & PaperCut MF by MPS Bulgaria
30.06.2021

MPS Bulgaria | ЕМ ПИ ЕС ЕООД предлага цялостни решения за обезпечаване на печатната инфраструктура на своите клиенти. От години разработваме и внедряваме управляеми услуги за печат и такива за организациране на дигитални архиви, като комбинираме софтуерни приложения и различни марки печатаща техника. Такива решения до скоро бяха постижими с висок клас свободно стоящи печатащи устройства, имащи операционна система и собствено хранилище за данни (HDD, SSD, SD). На тези дискове се инсталира апликация от сървърния софтуер за управление на печата, като панела за управление на копирната машина се предефинира към настройките на определен потребител. Това е класическия начин за интеграция и той дава пълна функционалност като сканиране към облачни хранилища, OCR сканиране и други. Но разбира се това е и най-скъпото решение на пазара, защото както и хардуера, така и софтуерните лицензи са от най-висок ценови порядък.

Поради икономическите трусове през последните години и нуждата от намаляване на ИТ разходите като цяло, наложихме нов модел за централизация на печата и осигурихме максимално рентабилно, а в същото време добре функциониращо решение. Пазара на управляемите услуги за печат предлага различни софтуерни решения като YSoft SafeQ, myQ, Equitrac, Kofax, uniFLOW, HP JetAdvantage Secure Print, Dispatcher Paragon и други. Повечето от тях работят с определени производители на копирна техника, което ограничава гъвкавостта на доставчиците. Поради това ние комбинирахме печатащите устройства от висок клас на марката Brother и софтуерната платформа PaperCut MF, флагмана в нашето портфолио. И постигнахме нашата цел - да предоставим надеждна корпоративна технология, която да управлява по-малки настолни устройства и да е достъпна за фирми от всякакъв размер. За да се възползвате от предимствата на управляемите услуги за печат вече не са ви необходими обемисти печатащи устройства с големи първоначални разходи за хардуер. Фирми от всякакъв размер могат да използват това наше решение с настолните многофункционални устройства на Brother и самостоятелни принтери с конкурентни ценови пакети за контролиране на корпоративния си печат.

Mарката Brother е световно утвърден производител на техника със среден пазарен дял над 35% за монохромни печатащи устройства в България. Печатащите устройства на Brother, съвместими с PaperCut MF,  трябва да са от висок клас с поддръжка на Brother Solutions Interface (BSI). Тези устройства са доста по-евтини като цяло, а при големи MPS проекти оторизираните партньори получават достатъчно надеждна техническа и финансова подкрепа от представителството в България. Обикновено това са 5 и 6 серия за монохромнен печат и почти всички цветни устройства от продуктовата линия на Brother. Тъй като се ползват вградените(native) възможности на хардуера, лицензите PaperCut MF Brother MFD Embedded са почти двойно по-евтини от тези на устройства с хард диск (не зависимо от марката). По-ниската цена на хардуера и на софтуерните лицензи прави решението ни изключително търсено.

Но да навлезем по-дълбоко!

Съвместимост

Съвместимост с всички многофункционални устройства с отворен BSI и мрежови принтери. Изключително интерес е факта, че интеграцията на Brother към системата за печат PaperCut MF става като устройството се свързва със софтуера. А в класическия случай е точно обратното – софтуера инсталира апликация на хард диска на машината.

Интеграция

Интегрира се чрез използването на централен сървър, към който да бъдат изпращани заявките за печат и на който да се съхраняват до тяхното поискване. Интерфейсът на Papercut MF и достъпът до отделните настройки  е лесен и интуитивен. Конзолата за управление е достъпена през браузър и позволява настройка на всички системни компоненти от едно място. Системата позволява на администратора да създава интелигентни правила в лесен интерфейс и да ги прилага автоматично за потребители, принтери и работни потоци.

 

Контрол на достъпа

 

Всички функции на многофункционалните устройства – печат, копиране и сканиране са достъпни за потребителите единствено и само след идентификацията им през устройствата с ПИН и/или индивидуална карта за достъп.

Устройствата Brother са оборудвани с вградени картови четци, работещи на честота от 13,56 MHz. Тези четци са съвместими с Papercut и в общия случай ги ползваме, като пак спестяваме средства на клиента.

 

Интересно


Знаете ли, че може да утравлявате принтери с тези четци?

Поради използването на вградените възможности на хардуера PaperCut MF Brother MFD Embedded може да бъде инсталиран и на еднофункционални устройства.

След идентификация всеки потребител достъпва предефиниран екран с разрешените за него функции. Потребителите имат достъп до всички многофункционални устройства с едни и същи права. Може да ползвате име и парола или ПИН, в случай че сте си забравил картата.


Синхронизация на потребители

Системата позволява интеграция с данните на потребители от Windows Active Directory, Google Cloud Directory, Azure AD Secure LDAP, LDAP и др., така че всеки потребител да има допълнително идентификационно поле за асоцииране на отдел или група (разходен център).

Принтиране

Потребителите могат да разпечатат задачите на произволно многофункционално устройство (Follow me print, Push print, Pull print) след идентификация . Може да изберете конкретна  задача или да разпечатате всички.  Не отпечатаните през работния ден документи, изпратени към опашките, се изтриват автоматично.

Копиране

Функция копиране е достъпна за потребителите единствено и само след идентификацията им пред многофункционалното устройство.

Сканиране

Реално това е функционалността, в която има ограничения като невъзможност за  сканиране към облачни хранилища или групови папки.
Функция сканиране е ограничена и предлага единствено:

•    сканиране към корпоративния си имейл адрес(scan to my mail);
•    сканиране към предефинирана папка на сървъра за конкретния потребител (scan to home folder).

Нотификации

Чрез PaperCut MF може да се получават съобщения по ел. поща за ниски нива на тонери, грешки и други.

Правила за печат

Рестриктивни политики

Системата позволява задължително предефинирани настройки за печат на документите за група служители, а именно: задължителен двустранен печат, забрана за печат на определен тип файлове, задължителен черно-бял печат и др.

Може да зададете квоти за печат, за да намалите общите отпадъци от хартия и консумативи.

Препоръчителни политики

Можем да създадем персонализирани известия и сигнали към всеки потребител, които да го подтикнат към преосмисляне на поведението си към офисния печат.

Например:

„Искате да отпечатате 500 страници едностранно. Искате ли бъдат двустранни?“

Чрез функцията „Advanced scripting” тези съобщения могат да бъдат и на български език.

Вижте видео презентация на решението Brother&PaperCut MF:

ТУК

За безплатна консултация се свържете с нас:

ТУК