09.09.2021

В ежедневната си дейност се сблъскваме с необходимостта да сканираме различни видове документи, за да можем след това да ги ползваме отново. Те трябва да бъдат добре систематизирани в различни файлови хранилища, за да постигнем по-лесна и по-бърза работата с документите в електронен формат. Важното е да ги съхраняваме и да ги опишем така, че да бъдат лесно намерени от служителите. Процесите по сканиране на хартиени носители, тяхното интегрирано дистрибутиране към специфични дестинации, извличането на метаданни и индекси, стават все по-предпочитан избор за създаване и управление на дигитални архиви. Със създаването на точните работни процеси за управление на потока от сканирани документи можете да намалите излишните разходи, да ускорите достъпа си до търсената информация и да помогнете за координацията между служители и отдели. Електронният архив ще ви позволи да работите с всички сканирани документи от вашия физически архив, които са предварително индексирани и организирани по зададени от вас критерии. Така задавайки един или два параметъра, ще намирате точно документа, който търсите. Можете да го прегледате, принтирате, изтеглите или препратите, ако е необходимо. Не на последно място, електронният архив дава възможност да увеличите ефективността си и да намалите пространства за физическо съхранение на хартиени документи.

 

MPS Bulgaria предлага различни софтуерни решения за изграждане на електронен архив, които работят изключително добре със сканиращи устройства от марката Brother.

 

Като световно утвърден производител на периферия, Brother предлага широка гама от печатаща и сканираща техника. Ако се вгледате в описанието на моделите веднага ще видите няколко характеристики, които са изключително ценни при сканиране. Многофункционалните устройства Brother L6000 разполагат с автоматично подаващо устройство с едновременно сканиране от двете страни на оригинала и капацитет от 80 листа. Тази двойна CIS технология позволява да се достигне скорост на сканиране със 100 изображения в минута (ipm). Такава технология за еднопасово двустранно сканиране притежават и документните скенери на Brother, които също достигат до скорост от 100 ipm. Устройствата на Brother поддържат високата разделителна способност от 1200x1200 dpi при сканиране. Тази характеристика е доста важна, освен за доброто изображение на електронните копия, така и за точната обработка при OCR(optical character recognition), извличане на данни и индексиране.

 

Устройствата Brother предлагат пълна съвместимост със софтуерното решение за цифровизиране на документи - Umango. Umango предоставя редица гъвкави начини да "прочетете" информацията, която искате да използвате. Например може да искате да прочетете предварително отпечатан баркод, да намерите дума или фраза, разположени на различни позиции в документа, или просто да видите област, която ви позволява да подчертаете думата, която ще бъде извлечена.
Използвате OCR с поддръжка на български език, както и на два или повече езика в документ. Без ограничения в броя потребители, както и в количеството на обработваните документи.
Софтуерът може да предложи директно сканиране към: WebDAV, M-Files, Alfresco, SharePoint 365/2010/2013/2016, Citrix ShareFile, FileBound, FileVine, Custom Connectivity.
 

DocSlide ще добави сигурност и гъвкавост към вашите процеси на сканиране, чрез устройствата Brother. Ще повиши сигурността при сканиране по електронна поща като позволява изтегляне на сканирания файл само от създателя му.
Ако искате да "пощадите" и да избегнете проблемите с вашия мейл сървър използвайте DocSlide. Всеки потребител ще има възможност да сканира по подразбиране към служебната си електронна поща (scan to my email). Платформата ще запише сканирания документ в криптирана форма в защитена папка на системен сървър и ще изпрати на електронната поща на потребителя писмо с линк към сканирания документ. Сканиран документ може да бъде достъпен само за потребителя, който е извършил сканирането, след удостоверяване с потребителско име и парола. Системата автоматично изтрива сканирания документ от сървъра след период, определен от клиента.

 

 

MPS Bulgaria предлага широка гама от периферна техника и софтурни решения за управляеми услуги за печат, сканиране и обработка на документи. Ако ви трябват допълнителни разяснения, не се колебайте да се свържете с нас:

ТУК