Удължена гаранция на копирна техника до 60 месеца. Как?
26.01.2022

Доставката на нова копирна машина или мултифункционално устройство (MFP) е свързано с вземането на поредица от решения – избор на марка, модел, оптимални аксесоари, дали да наемете или закупите. Не на последно място трябва да се вземе още едно важно решение –  начин на поддръжка и гаранция.

Със статията по-долу ще се опитаме да ви помогнем да вземете правилното решение.

Когато купувате или наемате копирна машина, тя автоматично идва със стандартна гаранция от производителя. Последното се очаква да ви предпази от всякакви проблеми, които възникват поради производствени грешки или това, което най-добре може да се опише като фабричен дефект. Тази гаранция е задължителна и покрива всички разходи за ремонт, възникнали поради дефект на устройството в рамките на определен период от време. При настъпването на такова събитие има голяма вероятност да се наложи да закарате устройството си в гаранционен сервиз, като законовият срок за отстраняване на проблема е максимум 20 работни дни. Стандартната фабрична гаранция НЕ включва подмяна на консумативи и консумативни резервни части, чиито живот е екплоатационно изчерпан или същите са дефектирали под въздействието на форсмажорни обстоятелства (операторска грешка, токов удар и др.)

Това е мястото, където идва договорът за „Пълно сервизно обслужване“. Той се явява надграждане на стандартната фабрична гаранция. Срещу предсказуема месечна сума доставчикът на такава услуга ви предоставя всичко, от което може да се нуждае вашият копирен апарат за нормална и качествена работа. Обикновено това са резервни части, консумативи (тонери, барабани и други), разходите за труд и транспорт, направени по време на посещения за поддръжка. Не на последно място, клиента получава пълна гаранция на устройството за целия срок на договора. Или по-кратко - имате възможност да удължите стандартната фабрична гаранция до 60 месеца, да се освободите от грижите по печатащата техника и да прехвърлите всички ангажименти към външен доставчик.

 

Какво включва договора за „Пълно сервизно обслужване“?

Характеристика

Описание

Договор за пълна сервизна поддръжка

Договорът е на принципа „цена на копие“ и осигуряваме пълна сервизна поддръжка на доставеното оборудване за срока на договора на място при клиента. Заплащането се изчислява на база на брой изработени копия, без да включва стойността на използваната хартия и електроенергия.

Удължена гаранция

Пълна гаранция на хардуера за срока на договора.

Поръчки на консумативи

Консумативите за съответното устройство ще се доставят на място, като MPS Bulgaria разполага с възможности за автоматизирано управление на доставките по презареждане на всички устройства, включени в управление на печата, чрез облачно базиран софтуер за управление Princity, който ще бъде предоставен на Възложителя. На опаковките на доставките ще  бъде ясно посочено, за кое устройство са те. Доставките ще се извършват в рамките до два работни дни.

Наблюдение на хардуера

MPS Bulgaria разполага с възможност за дистанционно наблюдение на потреблението на консумативи, генерирани грешки и сервизни нужди на устройствата, чрез софтуер за облачно базиран мониторинг Princity.

Споразумениета за ниво на услугата (SLA)

Възложителя получава достъп до системата Princity за проследяване на SLA параметрите, отдалечено наблюдение на събития и регистриране на такива.

Приоритетна поддръжка по телефон

Приоритетната поддръжка по телефон представя дистанционна техническа поддръжка по телефон в рамките на цялостното оборудване, софтуера, както и поръчките за доставка;

Време за реакция: веднага

Време за отстраняване на проблема: веднага

Хардуерна и софтуерна поддръжка

Хардуерна поддръжка на място се предоставя с цел разрешаване на проблеми свързани с устройствата, които екипът от първо ниво на поддръжка не може да разреши. Услугата се предоставя с използването на комбинация от дистанционна диагностика и поддръжка на място, в случай, че проблемът не може да бъде отстранен дистанционно.

Време за реакция:

Реакция на следващия работен ден (9х5) от 08:00 до 18:00, от понеделник до петък, пет (5) работни дни в седмицата.

Време за отстраняване на проблема:

В случай, че времето за отстраняване на проблема трае повече от 48 (четиридесет и осем) часа, ЕМ ПИ ЕС ЕООД осигурява оборотно устройство.

 

Какъв е нашият съвет?

Имате ли нужда от копирно устройство –  консултирайте се някой от нашите специалисти на посочените и-мейл и телефон преди да предприемете действия при взимането на решения. Това може да Ви спести много средства и проблеми.

 Свържи се с нас